BIOGRAFÍA

És concertista de guitarra i d’instruments antics de corda polsada. S’ha format amb el mestre José Tomás al Conservatori Superior de Música Oscar Esplà d’Alacant i a l’Escola d’Arts Musicals Luthier i ha obtingut, en guitarra, les màximes qualificacions, perfeccionat-se amb mestres com: David Russel, Manuel Barrueco, Jordi Savall, Carles Trepat, Andrew Laurence-King, Paul O’Dette, Hopkinson Smith…

S’ha especialitzat en el món de la música antiga al Conservatorio de Música de Toulouse (França) on va realitzà els estudis de postgrau d’instruments antics i baix continu al 2008. A  l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i a la Universidad Autònoma de Barcelona (UAB) realitza els estudis de Postgrau (2005) i el Máster en la Praxis de la interpretació de la música antiga (2010).

Ha estat guardonat en diversos concursos i convidat com a jurat al Concorso Internazionale Anemos. (Roma 2006), IV Concurso Internacional Valle de Egües (Espanya) Masterclases  i   conferencies al Conservatori Superior de Música de Torrefranca. Di Vibo Valentia . Calabria  (Italia 2005). Conservatori de Música de Puebla. (Méxic 2012). 1er Congres Internacional d’ Interpretació musical a Puebla. Mèxic 2013. Festival internacional de guitarra a Chiapas. México 2013.

Ha realitzat concerts per Islàndia, Europa, Centre-Amèrica i als EUA.

Sovint és convidat com a intèrpret del baix continu en diverses produccions barroques: l’òpera El Patriarca de San José (José Prades, 1714) al Palau de la Música (Sala Iturbi) de València i l’Orpheo de Claudio Monteverdi a Toulose  2007 i Vic 2008.

És creador i fundador de diferents grups de cambra i ha enregistrat 4 CD. A l’estiu de 2008 enregistra per la discogràfica catalana “la mà de Guido” CÒDEX, obres per a guitarra barroca de Santiago de Murzia seleccionades del Còdex Saldivar nº4. Tant el públic com la crítica han considerat la interpretació d’aquestes obres de gran qualitat.

És un dels guitarristes catalans més versàtils: dins del seu ampli ventall podem trobar des de música  per a guitarra (solista i en cambra) fins a repertori solista per a llaüt, tiorba, guitarra barroca i baix continuista.

Des de l’any 2009 es professor titular i director artístic del SONA A GUITARRA: Curs Internacional d’Orquestra de guitarres i del Concurs internacional per a joves guitarristes, que enguany es cel.lebra la 6na edició a la ciutat de PUIGREIG (Barcelona) del 26 al 29 de juny de 2014.

Actualment compagina l’activitat concertística amb l’ensenyament al Conservatori Professional de Música d’Igualada, del qual és professor des de l’any 1995.

Recomenat per l’Associació cultural méxico-catalana Mexcat porta els projectes internacionals de la cultura hispànica barroca en concerts, conferències i masterclasses:  Pasacalle a lo español i Poema Harmónic interpretats amb un instrument històric, la guitarra barroca, construit l’any 2007 pel luthier australià Peter Bifin. Projectes realitzats al Desembre de 2011 a Puebla i Mérida (Mèxic). El mes de maig de 2013 prepara una gira de concerts per aquest païs.


  • Idioma: